За президентства Віктора Януковича американська юридична компанія на його замовлення доводила провину Юлії Тимошенка у схемах із контрактами на газ. Тепер же Skadden, програвши у досудовій суперечці, довелося виплатити їй компенсацію в розмірі 5,5 мільйонів доларів.

Член Наглядової ради АТ «Укрзалізниця» Сергій Лещенко розповів в ефірі Politeka online, як Юлія Тимошенко вивела ці кошти за кордон, зокрема у майнінгову компанію, скориставшись зв’язками в державних компаніях.

Гість програми розповів, який шлях пройшла компенсація сумою в 100 мільйонів гривень: з рук доньки Юлії Тимошенко Євгенії вони перейшли в компанію «Валея», а звідти – до бельгійської компанії майнінгового обладнання.

Водночас він підкреслює, що сама Юлія Тимошенко завжди стверджувала, що не має жодних зв’язків у державних установах. «А ось виявляється, що її люди працюють вже не перший місяць на чолі Державної продовольчо-зернової корпорації України», - повідомляє Лещенко. Так, за його словами, виконувачкою обов’язків заступника голови цієї корпорації є Катерина Волкова, вона ж і керівниця компанії «Валея».

«Саме цю корпорацію Юлія Тимошенко свого часу випрошувала у чинної влади, щоб туди призначили її ставлеників», - підкреслює експерт і додає, що чоловіка Євгенії Тимошенко називають «смотрящим» в ДПЗКУ.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

З огляду на це, гість програми говорить про наявність у Тимошенко зв’язків у державних підприємствах, адже саме вони допомогли вивести 100 мільйонів компенсації у бельгійську майнінгову компанію.

У цьому контексті він торкається й іншого питання – податків. «Тимошенко повинна була заплатити 19,5% податку. У неї є час до 1 серпня», - повідомляє Лещенко. Він додав, що окрім цього, кошти задекларовані, отже, від податків не ухилитися.

Нагадуємо, ЗМІ повідомили, через які компанії пройшло відшкодування Тимошенко за репресії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що судовий процес із Skadden закінчився перемогою Тимошенко.