Мінські домовленості не є міждержавним документом, а носять рекомендаційний характер, тому Україна не зобов’язана їх виконувати.

Про це сказав політичний консультант Дмитро Снєгирьов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

Дмитро Снєгирьов зазначив, що Мінські домовленості можна змінити.

“Давайте почнемо з того, що Мінські домовленості не є міждержавним документом. Вони не ратифіковані ні Верховною Радою України, ні, відповідно, Держдумою Російської Федерації. Всі посилання на документи Радбезу ООН носять рекомендаційний характер”, - сказав Снєгирьов.

Він зазначив, що нам рекомендують дотримуватися Мінських домовленостей, але Україна може сама вирішувати, чи пристати на ці рекомендації. Зокрема, Радбез ООН ухвалював близько 40 рішень щодо Ізраїлю.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України
Показати ще

“Але є політична воля керівництва держави Ізраїль, яке розглядало питання функціонування своєї країни і, відповідно, відповіді зовнішнім проявам агресії - виключно в національних інтересах. От вам і яскравий приклад. Чому ми маємо виконувати рекомендаційний характер рішення Радбезу ООН? Політичне керівництво як Порошенка, так і Зеленського мало заявити про те, що Мінські угоди були укладені під фактором зовнішнього примусу”, - додав Снєгирьов.

За його словами, укладення під примусом дозволяє не виконувати домовленості.

“Не можна реформувати мертвонароджене дитя. Не можна його, фактично, змусити працювати”, - підкреслив політичний консультант.

Як повідомляв Знай.ua, Бондаренко заявив, що Росія не піде на перегляд Мінських домовленостей.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Савченко розповіла про вихід з "Мінського процесу": відгризаєш собі Крим і Донбас, відкидаєш - і виходиш.