Зближення Китаю з Росією йде вже не перший рік. Але чи може Україна налагодити відносини з азійською наддержавою?

Свою думку в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює політичний експерт, аналітик, експерт Українського Інституту політики Руслан Бізяєв.

«Адміністрація Джо Байдена фактично штовхнула Китай в обійми Росії. Якщо ця позиція збережеться, а американська зовнішня політика буде залишатися все більш непередбачуваною, то спайка Китаю і Росії буде відображатися на українсько-китайських відносинах. Наприклад, це позначиться на пріоритетності закупівель. Мова йде і про інвестиції, і про те, чим славиться Китай останні 10-15 років», - каже політолог.

На його думку, про перезавантаження українсько-китайських відносин можна буде говорити тільки після того, як ми повернемо собі суверенітет. А поки буде зберігатися ситуація «ні миру, ні війни».

«Буде вигідно Китаю - він буде купувати нашу продукцію, не буде вигідно - не буде. А в разі подальшого загострення протистояння, в тому числі й в ситуації з «Мотор Січ», він просто виставить все більше і більше бар'єрів на шляху наших товарів. І це стосується не тільки самого Китаю, але і всього Азійсько-Тихоокеанського регіону», - вважає Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він відзначав, що будь-яка українсько-російська зустріч допускає тільки питання виконання Мінських угод, але не їх перегляд.

Також Бізяєв розповів про російську концепції «Великій Євразії».