Український економіст, громадський діяч, народний депутат України IX скликання Олександр Маріковський у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» розповів про закон про державний екологічний контроль.

За його словами, цей закон передбачає створення нового інспекційного органу в сфері екології і ліквідацію попереднього.

«Законодавча ініціатива, закон – це є частина рішення. Друге – це має бути прийняття бізнесу, що вони готові на такі умови. І дуже важливо, щоб цей бізнес розумів, що їх не просто хочуть прийти і «обилетить». А що бізнес, той, що конкурентоздатний, той, що витримує стандарти екологічні, який дбає про людей навколо і не порушує Конституцію України щодо людей, може пройти цю перевірку без жодних зайвих… А ті, хто недобропорядні, які не встановили те, що потрібно встановити, мають отримати по повній і більше не жартувати з цим», - каже експерт.

Маріковський наголошує, що цьому законопроєкту будуть протидіяти порушники екологічного законодавства, які звикли не пускати інспекторів і просто сплачувати 700 грн штрафу. А нова концепція, додає громадський діяч, унеможливить таку практику.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«І буде, мені здається, балансування при голосуванні за цей законопроєкт. Буде між 225 і 226», - резюмував він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Гриценко заявив, що українцям доведеться позбутися своїх автомобілів.

Також Знай.uа повідомляв, що Гриценко пояснив, чому важливо прийняти закон про екологічний контроль.