Політолог, журналіст, співзасновник аналітичного центру «Український інститут майбутнього» Юрій Романенко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи можливе нове загострення на сході України після чергового перемир'я.

«Жодного перемир'я насправді немає. Навіть коли було це перемир'я з літа минулого року восени, то все одно там пострілювали вони і якісь перестрілки відбувалися. Тобто така латентна уповільнена війна, бойовий конфлікт низької інтенсивності», - каже експерт.

На його думку, Україна не повинна повертати свої території на умовах РФ.

«Поки ми не приймемо за основу для себе тезу, що ми не повинні повертати їх на умовах росіян, то нас будуть водити за ніс. Тому що росіяни маніпулюють ось цими нашими хотєлками, що «ви ж хочете повернути ці території – ну тоді йдіть на поступки». Ось поки ми не скажемо, що ми не хочемо повертати ці території на ваших умовах – до цього моменту ось ця буде ситуація ні війни, ні миру, незрозуміло що, якась постійна балаканина про якесь перемир'я... Тоді як, по суті, нічого не змінюється», - сказав Романенко.

Він підкреслив, що українська влада боїться називати речі своїми іменами, зокрема, не називає війну війною.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

«Ми жили спочатку 7 років з гаком – то при Порошенку, тепер при Зеленському – не називаючи війну війною, і продовжуємо жити в такій парадигмі», - заявив політолог.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бізяєв розповів про концепцію РФ «Велика Євразія» та місце Донбасу в ній.

Також Знай.uа повідомляв, що Снєгирьов пояснив, навіщо Франції потрібен Нормандський формат.