Як звільнення ряду керівників державних підприємств (наприклад, звільнення Мустафи Найєма з «Укроборонпрому» або Андрія Коболєва з «Нафтогазу») може позначитися на західній допомозі Україні?

Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політолог, журналіст, співзасновник аналітичного центру «Український інститут майбутнього» Юрій Романенко.

«Потрібно враховувати показники« Нафтогазу», а вони - негативні. З приводу діяльності Коболєва потрібно провести розслідування. Як витрачалися кошти, чому при найвищих зарплатах в країні було саме таке неефективне керівництво? Кричуща неефективність призвела до величезних збитків, а нам сім років розповідали казки про успіхи», - каже гість програми.

Він зазначає, що замість збільшення видобутку газу його навіть зменшили. Але, за висловом Романенка, «грантоїдська братія» розсілася по наглядовим радам усіх державних корпорацій.

«Ці люди пов'язані зі структурами Демократичної партії США. Тому з точки зору діалогу з Блінкеном або з самим Байденом звільняти цих людей було необачно. Раз вже їх потрібно звільнити - це можна було зробити після візиту держсекретаря», - вважає Юрій Романенко.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він висловлював упевненість, що Україна повинна буде ввести паспорти вакцинації.

Також Романенко прокоментував державні компенсації втрат ФОПів від карантинних заходів.