Серед політиків і активістів нині модно усіма способами демонструвати свій патріотизм. Дуже часто це переростає у простий популізм.

Політолог Михайло Чаплига у програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів про державні символи як інструмент популізму.

«Товариш від Порошенка виступив в ПАРЄ і нашим прапором намагався привернути увагу до своєї «скромної» персони і щось вимагати від Парламентської асамблеї, за що він отримав трошки по рогам. Його попросили заткнутися, і виглядало це гидко», - зазначив Чаплига.

На думку Чаплиги, дуже часто, наприклад, коли людина викладає опозиційні думки, то гімн або інші символи країни використовують як інструмент, щоб «нейтралізувати». В Україні прийнято, що гімн або прапор – священні символи, на які не можна зазіхати. В основному це гіпертрофовано популістами, які на найменшу критику (коли у них немає власних аргументів) у своїй відповіді починають приплітати державні символи.

«Взяли, натягнули вишиванку і починають розповідати про те, що якщо ти без вишиванки, то тобі слово не давали. У нас прийнято, що коли людина дістає прапор або співає гімн, то не можна її чіпати», - підкреслив Чаплига.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На думку політолога, випадок з Олексієм Гончаренком приклад того, що маніпуляції, які працюють в Україні, можуть зовсім не працювати на Заході.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Чаплиги, що якби влада прагнула до того, щоб Україна була в НАТО, вона ні пів слова нікому про це не говорила б.

Раніше на Знай.ua Чаплига розкритикував децентралізацію органів влади.