Авто і мотоспорт - це технічні види спорту, які не є олімпійськими і відповідно в більшості країн фінансової підтримки не мають. Про це розповів український мотогонщик, який двічі підкорив трансконтинентальне ралі «Дакар», Вадим Притуляк у програмі блогерки Мирослави Бобровської «А як насправді» на Youtube.

«Більш того, отримуючи ліцензію від країни на цей вид спорту, ти повинен за неї заплатити. Спортсмени, які займатися технічними видами спорту, самі шукають фінансування та спонсорів. Є країни у світі, які підтримують мотоспорт, тому що це хороша картинка і багатомільйонна аудиторія», - сказав він.

Притуляк розповів, що в 2011 році ралі «Дакар» він проїхав під українським прапором, за участь в якому він заплатив самостійно без допомоги спонсорів. Ралі «Дакар» - це два тижні на мотоциклі в хорошій команді, яке обходиться в 80-90 тисяч євро.

«Ралі «Дакар» - це не тільки змагання людей, а й випробування техніки. І мені дуже подобається, що, беручи участь в цих змаганнях, ти дієш як маленький механізм, який допомагає технічному розвитку в глобальному масштабі. У ралі «Дакар» є дві категорії гонщиків, той, хто зійшов, і неважливо з яких причин, і той, хто фінішував, незважаючи ні на що», - акцентував він.

Притуляк сказав, що у мотоциклетному спорті дуже складно пробитися і досягти якихось результатів, тому дійти до фінішу в такій гонці вже є досягненням. Він сказав, що сів за кермо мотоцикла досить пізно, в 37 років, і по закінченню декількох років вирішив взяти участь в ралі «Дакар».

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

«Моє рішення було висміяне професійними мотогонщиками і вони сказали, що у мене не вистачить професіоналізму та підготовки, щоб пройти всі етапи ралі. Але я поставив собі завдання і вже у 2011 році я один з небагатьох дійшов до фінішу ралі «Дакар», ставши при цьому першими мотогонщиком в СНД, якому вдалося це зробити», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Романенко, що Росія вийшла з процесу, сама себе визначила як миротворців і залишила молдаван з сепаратистами.

Також раніше Романенко високо оцінив допомогу США Україні у конфлікті з РФ.