Сполучені Штати надають посильну допомогу Україні щодо обмеження агресії з боку Росії, хоч і мають свої проблеми всередині держави. У той же час суспільство очікує обміну полоненими на Великдень, та чи варто?

Цих питань торкнувся у програмі блогерки Мирослави Бобровської «А як насправді» Ігор Романенко, генерал-лейтенант у запасі та кандидат військових наук.

Романенко пояснює, що зараз для президента Сполучених Штатів пріоритетними стали внутрішні проблеми держави, оскільки його прихід до влади багато в чому базується на ситуації із пандемією. «Плюс Америка по-своєму розколота на дві частини і це йому теж треба долати», - зазначає експерт і додає, що йдеться також про відновлення багатьох геостратегічних питань.

З іншого боку, попри власні труднощі США допомагає Україні у конфлікті з РФ. І це, переконаний Романенко, найбільша допомога за всі роки незалежності. Інше питання – розвиток подальших відносин між державами. Генерал-лейтенант бачить його лише у тому разі, якщо з боку України поступить чітка пропозиція закінчення війни на сході та стратегія вирішення кримського питання.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Принагідно Мирослава Бобровська запитала у гостя програми про обмін полоненими під Великдень. Та Романенко не вважає, що президент Росії піде на цей крок. Так, будь-які позитивні наміри та серйозна праця над обміном з боку української влади наштовхується на рішення Путіна. «А розраховувати на те, що у нього прокинеться співчуття, не доводиться взагалі», - підкреслює експерт.

Нагадуємо, Романенко заявив, що початок бойових дій в Україні обернувся б для Путіна більшими втратами, ніж досягненнями.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, з чого повинна починатися реінтеграція Донбасу.