Нещодавно світові ЗМІ були заповнені новинами про концентрацію військ РФ поблизу кордонів України. Ризик ескалації не зник. Щорічно на потреби армії витрачається багато грошей від одержуваної підтримки і з бюджету. Збройні конфлікти часто бувають можливістю заробити для виробників зброї.

Експерт Українського інституту майбутнього Ілія Куса у програмі «Романенко. Беседы» розповів, чи вигідна війна в Україні для Заходу.

«Великий Захід не готовий до війни в Україні. До великої дестабілізації не готові, вони її не хочуть. При можливості вони будуть робити все, щоб цю пожежу загасити або її локалізувати. Це стосується, як і європейців, яких ми стали раптом не любити і «молимося» на Байдена з однієї заокеанської держави, так і самої «заокеанської» держави», - зазначив Куса.

За словами експерта, Захід зовсім не налаштований воювати – їм ескалація не потрібна. Туреччина теж не зацікавлена ​​у конфлікті. Як зазначив Куса, Туреччину, через закупівлю нами у неї безпілотників «Байрактар», прийнято вважати союзником, але Туреччина не проти продавати безпілотники і Росії.

«Коли Зеленський поїхав з візитом до Анкари, у нас всі кричали, що «ось же наші союзники: турки і американці!». Турки дивилися на цю ескалацію з комерційним інтересом – «ще одне місце, де можна показати свою техніку». В цьому і є сенс використання їх безпілотників що в Лівії, Сирії та Нагірному-Карабасі», - підкреслив гість програми.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Куса зазначив, що завдяки контрольованим ескалаціям Туреччина змогла показати свою техніку на практиці і, отже, підняти продажі. Тому, на думку експерта, інтерес Туреччини лише у комерційній складовій. Експерт думає, що самому ж Заходу ця війна не потрібна.

Нагадаємо, для Знай.ua Згурець розповів про аспекти використання турецьких безпілотників «Байрактар».

Раніше Знай.ua публікував заяву Погосяна, що своєчасний відступ в Нагірному Карабасі зберіг б життя безлічі солдатів.