Олексій Гончаренко виступив на засіданні Парламентської асамблеї з українським прапором, за що отримав санкції від ПАРЄ.

У своїй програмі «Чаплига. Без питань» політолог Михайло Чаплига пояснив, що ці дії Гончаренка не відповідають кодексу поведінки депутата ПАРЄ і які наслідки за це можуть бути.

Чаплига переконаний, що своїми демонстративно патріотичними діями Олексій Гончаренко, депутат, що є членом фракції колишнього президента України Петра Порошенка виставив Україну не в найкращому світлі, якщо конкретніше, то просто висміяв її. «Нагадаємо, трохи раніше святу мову, це для мене свята річ, ці політики перетворили в каральну дубину. А ще раніше дали карти в руки тим, хто забрав у нас Крим», - додає Чаплига.

На думку експерта, всі ці патріотичні суперечки та демонстрації лише відволікають увагу українців від дійсних проблем держави із втратою землі, інфраструктури та індустрії.

Принагідно він згадує, як Порошенко свого часу прописав до Конституції рух України до Європейського союзу. Але це було перед виборами, а тому виникає питання щодо актуальності цього напрямку зараз. «Гидотніше за ворога тільки власний лицемір, який піддає країну в моторошний маргінес, використовуючи державні символи», - підкреслює політолог. Таким Чаплига вважає Олексія Гончаренка, що недоречно використав український прапор і лише нашкодив цим репутації держави. Такі дії, каже він, можуть на меті мати лише самопіар.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадуємо, Чаплига розповів про державні символи як інструмент популізму.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига повідав сагу про непотрібних і втрачених людей.