Через пандемію значно постраждала сфера малого бізнесу. За офіційними даними, економіка України впала на 4%. Ще існує тіньовий сектор, з якого конкретних даних нема, але він становить майже половину усієї економіки.

Економіст і фінансист Тарас Козак у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» розповів про стан економіки та заявив, що від пандемії сильніше постраждав саме тіньовий сектор.

«Вона у кращому стані, ніж могла би бути і ніж ми очікували рік тому, коли починалася пандемія та усі обмеження. Було переживання, що у 2020 році економіка впаде більше ніж на 10%. Були певні аларміські настрої (тривожні, - ред.), що зараз усе розвалиться і буде дуже складно. Ми бачимо, що так не відбулося», - зазначив Козак.

За словами експерта, очікуване погіршення економічної ситуації не відбулося. Також він зазначив, що офіційно економіка впала на 4%, але в Україні величезну частину економіки становить тіньовий сектор (за різними оцінками 40-50%).

«Половина економіки знаходиться не під контролем держави. Це не значить, що це чорна економіка, це не значить, що це наркотики чи проституція. Це просто економіка, яка не сплачує податки і яку не бачить держава. Це можуть бути ресторанчики, вирощування зерна, тощо», - підкреслив економіст.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

На думку Козака, сильніше постраждав саме тіньовий сектор. Послуги, які надавали маленькі бізнеси, були обмежені через пандемію і це по ним вдарило. А офіційна частина економіки постраждала лише на 4%.

Нагадаємо, Знай.ua публікував розповідь Тизенгаузена, про боротьбу з олігархами.

Раніше для Знай.ua Фурса розповів, що заважає Україні.