Що впливає на курс гривні? Передусім це інвестиції, але посилення бойових дій на сході України та розгортання повномасштабної війни з Росією їх відлякає, отже сильно вдарить і по курсу.

На питання, які ж сьогодні перспективи у курсу національної валюти, відповів у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» Тарас Козак, економіст і фінансист.

«Я думаю, що це найбільша загроза курсу», - каже економіст про російські війська на кордонах з Україною та небезпеку розгортання повномасштабної війни. Він стверджує, що в такому разі варто очікувати девальвацію курсу національної валюти, мовляв, це буде 30 мінімум.

Якщо на фронт вийдуть танки і літаки, то, звісно, працювати у цій зоні не вдасться, зокрема вирощувати щось. Натомість це відлякає тих небагатьох інвесторів, що зараз є у держави. Мовляв, є й інші прекрасні для інвестицій країни, не втягнені у воєнні конфлікти. Окрім цього, Козак зазначає, що припиниться купівля ОВДП, а курс гривні – впаде.

«Якщо американці та Європа допоможуть нам з санкційним тиском на Росію, то курс цього року буде міцний», - прогнозує фінансист. Водночас він пояснює, що в принципі передбачає міцний курс: це не посилення валюти, а радше її коливання у чіткому та постійному діапазоні 27-28. Козак вважає, що цей курс, до якого сьогодні звикли всі, може протриматися ще 2-3 роки точно.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадуємо, Козак заявив, що від пандемії сильніше постраждав саме тіньовий сектор.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Тизенгаузен назвав особливості боротьби з олігархами в Україні.