Яких наслідків слід чекати Україні від відкриття вільного ринку землі?

Ситуацію у програмі Сніжани Єгорової «Снігова лавина» коментує депутат Верховної Ради, юрист і підприємець Євгеній Шевченко.

«Зганяти українців з землі ніхто не буде. Закон, прийнятий Верховною Радою, стосується землі, яка знаходиться у володінні територіальних громад. Перш землею управляли люди, поставлені з Києва. Тепер право розпоряджатися землею віддали главам місцевих громад - робіть з нею, що хочете. До управління землею допущені місцеві депутати - люди, яких всі знають, практично, сусіди. Законопроєкт говорить виключно про це», - наполягає політик.

За його словами, Володимира Зеленського можна критикувати за що завгодно, але саме в земельному питанні він все зробив правильно. Сам же Шевченко, як він стверджує, підтримував цей законопроєкт, тому що все життя займався і має намір займатися землею - він аграрій і завжди буде аграрієм.

«Цей закон буде розвивати фермерство. І фермери - середній клас - зруйнують величезні монополії, покінчать з українськими латифундистами, які зосереджують в одних руках сотні тисяч гектарів землі. Що стосується покупки землі іноземцями, то я категорично проти цього. Я взагалі проти величезних компаній. Для мене норма: одне село - одне господарство, тобто від трьох до семи тисяч гектарів, в залежності від регіону», - каже Євгеній Шевченко.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей політик пояснив свою позицію щодо маршу на честь річниці створення дивізії СС «Галичина».

А Тарас Чорновіл прокоментував поїздку Шевченка до білоруського диктатора Олександра Лукашенка.