У чому полягає вигода для України від співпраці із США, пояснив Руслан Бізяєв, український політичний оглядач, бізнесмен і блогер у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Бізяєв пояснює, що співпраця із США передусім передбачає допомогу з фінансуванням. «В першу чергу будуть, звичайно, обговорювати питання фінансові, а вже потім всі питання геополітичні», - підкреслює він. Загалом геополітичні проблеми експерт описує радше як фон в українсько-американських відносинах.

Якщо навіть говорити про презентацію центру боротьби проти дезінформації з боку РФ, то це, вважає політичний оглядач, радше посил, адресований Сполученим Штатам, про готовність використовувати фінансування у певних узгоджених напрямках.

Водночас Бізяєв звертає увагу на те, що американці будуть контролювати те, як українська влада витрачає їхню фінансову допомогу. Хай існують наглядові ради та громадські організації, але результати такого контролю мізерні. «Від 15 до 20% всієї цієї допомоги, висловлюючись нашою мовою, було розпиляно в попередній період адміністрації Барака Обами», - нагадує експерт.

Але конкретних змін у кадрах чи підходах, що унеможливили би це, він не бачить. «Тому, очевидно, американці зажадають ще якихось додаткових гарантій, якоїсь додаткової прозорості...», - переконаний Бізяєв і додає, що передусім у цьому контексті йдеться про державні монополії.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадуємо, Бізяєв розповів, як визнання світом геноциду вірмен відобразиться на українсько-турецьких відносинах.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бізяєв оцінив можливості України налагодити відносини з Китаєм.