У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» економіст Тарас Загородній заявив, що НАК «Нафтогаз» є монополістом і зловживає цим своїм становищем.

«Вони монополісти, вони впливають на 70% ринку», - каже експерт про «Нафтогаз» попри протилежні заяви самої компанії. Аби не бути голослівним, він посилається на методику монопольного ринку: якщо компанія поширює свій вплив на 30-35% ринку, то це вже монополіст. Натомість у «Нафтогазу» цей відсоток значно вищий.

У цьому ж контексті Загородній критикує екскерівника «Нафтогазу» Андрія Коболєва та наглядові ради при компанії за зловживання становищем монополії.

«Незважаючи на те, що вони в 7 разів підняли ціни, вони досі збиткові», - підкреслює економіст. Він також називає точні цифри боргу українців за ЖКГ – ця сума переважає 80 мільярдів, оскільки люди не можуть заплатити. Загородній робить висновок, що робота цієї монополії призводить до великих збитків, що лягають на плечі української економіки загалом.

Водночас він називає «Нафтогаз» новою податковою інспекцією в Україні. «Обклала всіх додатковим податком, збирає його для того, щоб у кредиторів було все спокійно на душі», - каже він про компанію.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадуємо, Бортник розповів, чи звільнення Коболєва виллється у зниження ціни на газ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Скаршевський запропонував метод зниження ціни на газ.