150-тисячна армія стоїть біля нашого кордону, майже як в 2014 році, і чекають на команду про напад. Про це розповів командир роти батальйону «Айдар» Ігор Лапін політологу Віктору Тарану у новому блозі «Таран VLOG» на Youtube.

«Якщо порівнювати 2014 рік з можливим нападом тепер, то війни будуть відрізнятись, кількість загиблих, і з нашої сторони, також буде інша. Важко давати експертну оцінку медичним показникам в бункері Путіна, тому що там божевільні перемагають на сьогоднішній день. Коло Путіна є генерали, які бачили війну, і вони трошки по-іншому до неї відносяться. А є божевільні теоретики, які взагалі не розуміються на цьому», - наголосив він.

Лапін розповів, якщо підходити з точки зору сил, засобів економічних, політичних, міжнародних та геополітичних можливостей Росії та України сьогодні, то це небо і земля. Командир пригадав, коли у 2014 році стояли черги біля військкоматів, але всіх не брали, бо не було у що вдягнути і прогодувати, армія була розграбована.

«Наші системи залпового вогню «Град» в 2014 році я називав каліками, тягнули одна іншу на буксирі з Волині на Донеччину. Я пам’ятаю, як волонтери купували акумулятори для танків, про що можна говорити? А левова частина тих танків навіть не завелася. Ми маємо, звісно, дві різні армії: минулу і теперішню. Якщо у 2014 році оті комбайнери, вчителі, ботаніки, комп’ютерники в капцях і у спортивних штанях, отримавши зброю, а дехто був навіть зі своєю зброєю – наваляли росіянам, то тепер взагалі інша армія», - підкреслив він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги
Показати ще

Лапін сказав, що з точки зору тактики та військової стратегії на одного обороняючогося, який може загинути, мінімум три атакуючих загине - це якщо в полі. Якщо в місті, то співвідношення 7 до 12. Якщо брати збройні сили України 2014 року і сьогодні, то на той момент боєздатного особового складу було 5-6 тисяч і 2-3 тисячі добровольців. На сьогоднішній день ми маємо більше 400 тисяч людей, які отримали статус учасників бойових дій.

«У Росії 700 тисяч вояків, якщо стягнути їх з усіх кордонів країни, тому при розрахунку сил при нападі один до трьох їх ніяк не вистачає. А окрім учасників бойових дій у нас іще є люди, які готові боронити свою державу. Ну і у разі повноцінного вторгнення РФ - це вже буде всенародна війна, ніякого АТО не буде. Але ж і з боку РФ буде застосовний весь спектр озброєння не тільки на суходолі, а й на морі», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Петрова, що Путіну потрібна якась маленька переможна війна, тому що в цьому році вибори в Державну Думу.

Також раніше Петров заявляв, що технічні розробки України становлять загрозу військовій потужності РФ.