РФ, шляхом залякування своїми військами, змушують Францію та Німеччину наполягати на кластерному плані імплементації Мінських угод з Україною, які несуть загрозу для нашої держави. Про це розповів командир роти батальйону «Айдар» Ігор Лапін політологу Віктору Тарану у новому блозі «Таран VLOG» на Youtube.

«З боку РФ шантаж іде не тільки України для того, щоб ми були більш поступливими та підписали угоди, а вони шантажують і Європу. Тому що Європі гаряча фаза війни в Україні не потрібна, бо буде велика кількість біженців, не кажучи про економічні втрати. А така ідея була вже давно, вона нічого нового не принесла, тому що ця ідея кластерного плану угод є калькою плану Саркозі для Абхазії та Грузії», - розповів він.

Лапін сказав, що по цьому плану Україна буде більш поступливою, коли буде загроза війни, а тут ще нам європейські партнери пообіцяють можливо якийсь невеличкий кредит в розмірі декількох мільярдів.

«Таким чином спонукають жертву агресії, в даному випадку це Україну, змінити свою Конституцію, законодавство і фактично виконати все те, що суперечить Статуту ООН. Бо система колективної безпеки після того, як Путін всіх послав, тріснула по швах, і він робить, що хоче. Питання, що робити нам? На відміну від Європи та Росії, в Україні про цей кластерний план ніхто нічого не знає», - акцентував він.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Лапін резюмував, що згідно з цим планом РФ хоче, щоб Україна прийняла закон про ОРДЛО та змінила Конституцію. А це означає втрату державного суверенітету, при цьому нам будуть розповідати, що це велика перемога для України. За його словами, цей план – відверта капітуляція, яку нам хочуть натягнути на голову під виглядом всеосяжного миру.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Петрова, що Путіну потрібна якась маленька переможна війна, тому що в цьому році вибори в Державну Думу.

Також раніше Петров заявляв, що технічні розробки України становлять загрозу військовій потужності РФ.