У сучасному світі існує купа криптовалют, але зараз найпопулярніша – біткоїн. Наразі ціна одного біткоїна сягає 56 тисяч доларів, але до сих пір не відомо, чи безпечно у нього вкладатись.

Економіст і фінансист Тарас Козак у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» заявив, що біткоїн це «бульбашка».

«Я переконаний, що це «бульбашка», але він ще може рости. Він може зростати і далі, може бути ціна і 100 тисяч доларів за 1 біткоїн, може і 200, може і більше. Актив зростає у ціні, поки попит перевищує пропозицію. Попит на біткоїн постійно посилюється притоками нових покупців», - зазначив Козак.

Експерт навів приклад, що, наприклад, покупець хоче купити якусь техніку у Китаї, йому треба якимсь чином ці кошти переказати. Щоб переказати через банк, за словами економіста, треба пройти багато складних процедур і, врешті-решт, можна отримати відмову. Тому цей покупець купляє біткоїни і просто у Китаї обмінює їх на юані і купляє те, що хотів купити. На думку Козака, це й підвищує ціну біткоїна, бо таких людей багато.

«Внутрішня вартість біткоїна – це ніщо. Самих криптовалют може бути нескінченна кількість, зараз їх вже кілька тисяч. Якщо вам потрібно використовувати біткоїн для роботи – це нормально. Якщо ви хочете на цьому заробляти – шанс є. А якщо ви хочете інвестувати в нього на 5 років і відкладати на пенсію біткоїни – точно ні. Я не знаю, коли це відбудеться, але біткоїни впадуть до якоїсь смішної ціни», - підкреслив Козак.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На думку економіста, рано чи пізно біткоїн впаде, тому у довгостроковій перспективі у нього вкладатись не можна. Експерт додав, що при продажі біткоїнів треба сплачувати загальний податок у 19,5%.

Нагадаємо, для Знай.ua Козак розповів, як краще зберігати кошти.

Раніше Знай.ua публікував заяву Козака, що половина економіки знаходиться не під контролем держави.