Для людей одним з основних питань у житті є і буде заробіток грошей. Але, вже заробивши їх, треба визначитися, куди ці кошти вкласти, або яким чином ці гроші зберігати, щоб не втратити їх.

Економіст і фінансист Тарас Козак у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» розповів, як краще зберігати кошти.

«Немає такого місця, де би гроші зберігалися безпечно. Навіть найнадійніший швейцарський банк може луснути. Найкращий актив може зіпсуватися або його ціна може впасти по відношенню до товарів і послуг, які ми купляємо. Тобто зростання цієї ціни може бути повільніше, ніж інфляція – це найбільша загроза», - зазначив Козак.

За словами економіста, щоб уникнути цієї загрози, по-перше, не треба тримати гроші «під матрацами», бо таким чином вони знецінюються. Козак зазначив, що ціни зараз зростають дуже швидко у всіх валютах, тому зберігати гроші вдома у доларах чи євро також неефективно.

«Інша помилка – вкладати гроші у одне місце. Активи повинні бути диверсифіковані. Існує диверсифікація по валютам, країнам, типам та строкам. Тобто, чим більше ви придумаєте диверсифікацій, тим безпечніше будуть вкладені ваші гроші. Сьогодні в Україні є досить багато можливостей розкласти кошти у різні кошики. Українські банки – надійні», - підкреслив Козак.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На думку економіста, з 2016 року банківська система в Україні стала найбільш надійною за весь час незалежності. Також експерт додав, що українські облігації мають попит і до України зайшло понад 100 млрд гривень від іноземців, що купляють ОВДП.

Нагадаємо, Знай.ua публікувала заяву Козака, що половина економіки знаходиться не під контролем держави.

Раніше Знай.ua поширював слова Котенкової, що цю пенсійну систему від краху вже не врятувати.