Чому Байден не дзвонить Зеленському? Як відомо, з початку січня це було головне питання в українських ЗМІ. Відповідь на нього дає політолог, журналіст, перекладач і дипломат Максим Ялі в ефірі програми Юрія Романенка «Романенко Бесіди».

«Ось тепер стає зрозуміло. Негласно знаходить підтвердження: у Байдена всерйоз підозрюють, вони практично впевнені, що саме Єрмак, Офіс Президента, Банкова стоїть за зливом цих плівок. Завдяки чому ми і потрапили в грандіозний скандал, почалася епопея з імпічментом Трампа -1. А те, що воно спливло саме зараз, був дзвінок: хлопці, ось про що ми будемо говорити за зачиненими дверима, готуйтеся!», - каже Ялі.

Є певна схожість із ситуацією, яка нагадує «влип» президента Порошенко, «коли вони топили за Хіларі, а переміг Трамп. Як-то кажуть, ми ще легко відбулися, але осад лишився», - коментує політолог.

«Було ще непряме підтвердження: як тільки Байден виграв вибори, з'явився новий сканкційний список. Проти Деркача санкції ввели відразу, у вересні, оголосивши, що він агент Кремля. А ось коли з'явився пан Дубінський у цьому списку, то це був вже дзвіночок президенту. А потім – вимога введення санкцій проти Коломойського. Я так розумію, Єрмак, Коломойський – вони там якусь спільну мову все-таки знайшли», - стверджує політолог.

За його словами, Коломойський, як відомо, також поміняв свою позицію на 180 градусів і почав топити за повернення в Росію.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Ну, і всі ми знаємо всі ці скандали з електроенергією, купівлею вугілля для російського Центренерго, і так далі. Ця вимога притиснути Коломойського, вводити проти нього розслідування постійно звучала в останні місяці. Я впевнений, про Коломойського також будуть говорити», - робить висновок Ялі.

Нагадаємо, Ялі розповів, хто стоїть за скандалом із плівками і проти кого це було спрямовано.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що візит Блінкена має на меті підготовку американської позиції у перемовинах України з Росією.