Можна очікувати на бойові дії в Україні найближчим часом, оскільки на цей момент РФ вже завершила переобладнання зброї.

Таку думку висловив у новому блозі політолога Віктора Тарана «Таран VLOG» командир роти батальйону «Айдар» Ігор Лапін.

На думку Лапіна, головною ціллю росіян є Каховське водосховище, оскільки їм потрібно повернути Криму воду. Окрім цього, передбачається, що ОРДЛО розширить свої межі і повністю охопить Донецьку та Луганську області.

«А якщо більш глобально, то підуть по лінії газотранспортної системи Харківська, Запорізька області, Одеса, Тирасполь», - припускає він і додає, що цими діями Росія прагне відрізати на сході українські угрупування.

Сучасну війну командир порівнює зі священною, коли кожне нове місто – це фортеця, а люди будуть отруювати воду в колодязях, аби вона не дісталася ворогам. Принагідно Лапін згадує Чечню і її втрати в ході воєнних дій. «Якщо в Чечні росіяни могли робити ідентифікацію свій-чужий за зовнішністю, то з українцями так не вийде, бо зовні ми не відрізняємось», - зазначає він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Ймовірну повномасштабну війну між Україною та Росією командир бачить зовсім відмінною від того, що було раніше.

Нагадуємо, Бізяєв заявив, що військова допомога від Байдена малоймовірна.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, чим обернеться для України закриття Керченської протоки росіянами.