Генерал Збройних сил України Сергій Кривонос висловився про те, чому нині не вистачає тероборони. У програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка він розкритикував чинне керівництво ДП «Укроборонпром» та розповів, як прийняття Верховною радою законів Про територіальну оборону та Про зброю могло б об’єднати українське суспільство.

«В моєму розумінні ці два закони достатньо потужно могло б посилити українське суспільство та об'єднати його. Вони б дали ті офіційні інструменти, які змогли б посилити спільноту і дати чіткий меседж Російській Федерації: ви хочете напасти? Велкам! Але у нас для вас іще додаткові «приємні» сюрпризи з'явилися, і кожен ваш крок на нашій території буде пов'язаний із зайвою домовиною в бік Російської Федерації», - каже Сергій Кривонос.

Але в чинній ситуації стає на заваді перепона у вигляді людського фактору.

«Люди, які не мають нормального технічного бекграунду і нормальної службової діяльності, займаються суто піарними проєктами. Трошки побув заступником міністра – тихенько зняли, аби не було скандалу під час війни. Трошки побув губернатором Херсонської області, навішував локшину президенту України, показуючи «потужну» територіальну оборону, де один батальйон відбиває потужний морський десант, використовуючи тільки стрілецьку зброю. Потім перескочив в Укроборонпром, показав гарну презентацію, як усе буде», - каже Кривонос.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Він робить невтішний висновок: «Може, хтось на це й ведеться. Але люди, які є професіоналами в напрямку оборонно-промислового комплексу, державного управління та оборони, розуміють, що це черговий піар – дешевий, безтолковий, який приносить державі не користь, а проблеми і зневіру народу у спроможності влади професійно вирішувати питання розвитку держави».

Раніше Кривонос заявив, що він знає, які накази було віддано росіянам, коли вони захоплювали Крим.

Як відомляв Знай.UA, російські бойовики всю провину за порушення перемир’я покладуть на Україну.