Дії влади спрямовані не на вирішення, а на замороження військового конфлікту на сході України. Про це сказала політолог Ірина Тиран у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Гостя програми робить спробу уявити собі події після закінчення війни на Донбасі. Першим викликом стане інтеграція окупованих територій. «Як ми інтегруємо населення, яке вже 7 років не знає, що таке мир, не знає, що таке велика Україна і що в ній робиться?», - запитує політолог.

Вона також задається питанням, а чи можуть мешканці Донбасу самі захотіти повернутися в Україну і що для цього потрібно зробити. На думку Ірини Тиран, проблема полягає у гарантії безпеки: українська влада не може її забезпечити. «Уявіть, що всі ці люди зайдуть не просто в Україну, вони зайдуть до органів влади, зайдуть до Верховної Ради», - припускає вона.

Отже, Тиран робить висновок про неготовність влади до інтеграції Донбасу. Окрім цього, держава має проблеми з епідемією COVID-19 та економікою, а Донбас додає ще свої проблеми з будівництвом та відновленням. За словами гості програми на розуміння всіх цих процесів знадобиться не менше 20 років. Свої слова вона підкріплює оцінками також військових.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«А найстрашніше, що людей почнуть ділити на своїх і ворогів на тій території», - зазначає експерт. Водночас не до кінця зрозумілі принципи та параметри. Тиран підсумовує, що інтеграція Донбасу тягне за собою багато інших складних проблем.

Нагадуємо, Ірина Тиран розповіла, хто може стати новим прем'єр-міністром України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Лапін повідомив про 150-тисячну армію біля українських кордонів.