Про дострокові перевибори Верховної Ради розмови йдуть вже давно. Наскільки вони реальні?

Ситуацію у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» коментує політолог, директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

«Завжди, коли потрібно провести якесь важливе голосування, з'являються чутки про можливий розпуск Верховної Ради. У нинішньому складі парламенту є великий плюс: приблизно половина депутатів живе на зарплату. Правда, зарплата хороша, близько ста тисяч гривень на місяць. Третина з них раніше могла про такі гроші тільки мріяти», - каже Бортник.

Тому, вважає він, ці люди тримаються за свої депутатські крісла і бояться можливих перевиборів. І ця тема спливає кожен раз, коли їх потрібно приструнити.

«Зеленський не піде на розпуск Верховної Ради. Будь-яка наступна Верховна Рада, навіть в нинішніх умовах, буде для нього гірше. Монобільшости вже не буде, доведеться йти на коаліцію з кимось - з кимось, дуже старим, хитрим і цинічним. Але найближчим часом влада може створити проблеми Петру Порошенку - схоже, все йде до цього. Садити його не збираються, але йому хочуть завалити рейтинг настільки, щоб він не міг створювати конкуренцію Зеленському», - вважає політолог.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Руслан Бортник пояснив сенс майбутнього візиту в Україну державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Також він висловив думку, що можлива нова світова війна призведе до краху проєкту глобалізації.