Правник Геннадій Друзенко заявив, що на російську агресію українці можуть відповісти лише вогнем на землі під їхніми ногами. Водночас держава потребує людей з відповідною підготовкою та мотивацією. Цієї теми стосувалася його розмова із Сергієм Кривоносом, генералом Збройних сил України, у програмі «Конституційна кухня».

Гість програми погоджується із твердженням Геннадія Друзенка щодо необхідності кадрів з мотивацією, навичками та готовністю діяти без вказівки зверху. Саме тому, пояснює Кривонос, багато надій покладається на закон про тероборону, який, щоправда, ВР ще не розглянула. Водночас команда, що над ним працювала, готова і до співпраці, і до консенсусу у плані розвитку української територіальної оборони.

На питання, для чого взагалі ухвалювати цей законопроєкт, генерал відповідає, вдаючись до порівнянь. Це, мовляв, правила гри, що встановлюють обсяги та засоби роботи. «Ми передбачили і достатньо широко розписали функціонал – починаючи від президента й закінчуючи громадянином, який живе на дальньому хуторі», - пояснює Кривонос. Водночас він акцентує на тому, що при розробці закону було враховано і досвід подій 2014 року, і досвід десантно-штурмових військ разом із силами спецоперацій.

Говорячи про безпеку України, генерал акцентує на відповідальності не лише війська, але й усього суспільства загалом. Для цього він порівнює державу із будинком кожного конкретного українця: «Ти побудуєш паркан, купиш пса, побудуєш йому будку, поставиш відеокамери та освітлення». Отже, принципи, за якими працює безпека будинку та територіальна оборона, вважає Кривонос, подібні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадуємо, Кривонос пояснив, чим небезпечне мовчання президента на ескалацію військ РФ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Кривонос розкритикував чинне керівництво ДП «Укроборонпром».