Проєкт «нульових» декларацій відправлений на розгляд до Верховної Ради. Він має на увазі декларування тіньових грошей без ніякої відповідальності.

Політолог Михайло Чаплига в програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів про значення «нульових» декларацій для українців.

«Ідея полягає в легалізації грошей, які ви «підло нашкрябали» собі у відриві від держави. Уявляєте, держава так за вами ганялася, а ви примудрилися зібрати гроші, незважаючи на всі зусилля держави! І це держава хоче порахувати, скільки у вас грошей і змусити вас понести їх в банк, щоб ви ще 5% заплатили», - зазначив Чаплига.

За словами політолога, якщо відкрити декларації всіх політиків, можна виявити, що у них десь зберігаються величезні суми грошей готівкою, тобто не в банку.

«Це говорить про те, що вони не вірять «фейковій» банківській системі, яку вони ж тут і вибудовували. Для того щоб вас мотивувати зберігати гроші на рахунку в банку, вони голосують за закон, за яким будуть списувати безпосередньо з ваших рахунків гроші, якщо ви заборгували за тарифами», - підкреслив Чаплига.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як зазначає експерт, люди, які приймають подібні закони, самі їх не дотримуються. На думку Чаплиги, влада хоче, щоб люди понесли гроші в банки, щоб потім по новому закону їх звідти знімати.

Нагадаємо, Знай.ua публікував думку Чаплиги про виступ Гончаренко в ПАРЄ.

Раніше для Знай.ua Чаплига розповів про державні символи як інструменті популізму.