США готується укласти з Україною нову угоду стратегічного масштабу. В першу чергу мова йде про економіку і безпеку. Тобто Україна може отримати статус союзника США.

Політолог Руслан Бізяєв у власному live-проєкті «Розвилка» розповів про перспективи України отримання статусу союзника США.

«Йшлося про зондування можливості отримання Україною ключового статусу союзника США поза НАТО. Наприклад, такий статус має Єгипет. Однак реальність втілення у мене викликає сумніви, тому що, по-перше, як показує досвід останніх 8 років, кожен наступний президент США бачить будь-яке геополітичне питання абсолютно під іншим ракурсом, ніж попередній президент», - зазначив Бізяєв.

За його словами, це можна зрозуміти виходячи з відносин адміністрації Трампа з Іраном, Ізраїлем і Європою і порівняти з тим, що хоче Байден по відношенню до них.

«Я не впевнений, що термін Джо Байдена дозволить втілити цю ідею в життя. Тим більше проти цієї ідеї прямо або побічно виступатимуть і зовнішні гравці, такі як Британія, Росія, Туреччина, і багато внутрішніх сил усередині самої України», - підкреслив експерт.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Бізяєв зазначив, що США в Україні в першу чергу цікавлять державні монополії.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Бізяєва, що військова допомога Україні – це точно не про адміністрацію Байдена.

Раніше для Знай.ua Бізяєв розповів, що в сучасному світі потрібно балансувати, а не вибирати сторону.