Прямо поставляти в Україну газ із Росії можна, але цього не відбувається. Про це сказав політолог Руслан Бортник у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Договір транзитний з “Газпромом” передбачає можливість “Газпрому” безпосередньо торгувати на українському ринку», - підкреслює гість програми. Водночас він припускає, що всі забули про це положення договору з «Нафтогазом». З іншого боку, факт того, що «Газпром» на ринок України так і не вийшов, можна пояснити певними адміністративними рішеннями.

Зміну керівництва «Нафтогазу» Бортник оцінює позитивно. Принагідно він повертається до 2014-2015 років, коли вважали, що Вітренка на посаду керівника «Нафтогазу» не можна призначити через його прізвище, що пов’язане з РФ. Тоді, пояснює Бортник, Вітренко з Коболєвим вибудували схему, згідно з якою другий радше прикривав першого.

Тим не менш, із плином часу змінилася і ситуація. Сам Коболєв, коментує експерт, згодом значно укріпив свої позиції, але росло і невдоволення разом із конкуренцією. Та попри однозначну перевагу Вітренка у галузі енергетики, Бортник все одно висловлює певні сумніви щодо його майбутньої роботи. «Подивимося, чи буде він працювати в інтересах Офісу президента або за ним з'являться вуха якогось з українських великих олігархів», - каже він.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадуємо, Бортник розповів, наскільки реальні дострокові перевибори Верховної Ради.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бортник прокоментував можливий порядок денний зустрічі Зеленського з Путіним.