Про покупку ОВДП як одну зі схем отримання прибутку детально розповів політолог Михайло Чаплига у програмі «Чаплига. Без питань».

«Майже 40% грошей, які ви отримуєте, ви вкладаєте в піраміду ОВДП», - підкреслює ведучий. Експерт пояснює, що Міністерство фінансів випускає ОВДП під кошти, що друкує Нацбанк. Так ось, за його словами, кожна друга гривня в українських банках вкладена саме в них.

Але залишається ще інша друга гривня і виникає питання, куди саме вкладена вона. «Ви думаєте в економіку? Не смішіть мої капці», - каже Чаплига. Він стверджує, що її забирають собі акціонери і власники.

Суть же фінансової схеми, як каже політолог, у тому, що на банківський кредит беруть ОВДП, а вони зі свого боку гарантовані державою. Експерт також додає, що прибуток з ОВДП не обкладається податками, натомість простому українцю, що заніс свої кошти в банк, доведеться за прибуток заплатити практично 20%.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Отже, завдяки цьому методу власники комерційних банків можуть отримати чималі суми для, обурюється Чаплига, відпочинку, наприклад, на Сейшелах. «Поки вони відпочивають, на різниці між взятим кредитом в Нацбанку і купленими ОВДП зростають їхні статки», - пояснює він.

Нагадуємо, Чаплига розповів про значення «нульових» декларацій для українців.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига прокоментував виступ Гончаренка з прапором в ПАРЄ.