Чи існує в української влади стратегічне планування - чи зараз стратегія пішла на рівень регіонів?

Свою думку в програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» висловлює філософ, політолог, керівник аналітичного центру «Софія» Андрій Єрмолаєв.

«Це свого роду дауншифтинг, причому на рівні як адміністративно-територіальному, так і на діловому. У нас все менше великого бізнесу, а значить, менші і горизонти економічних завдань. Уряд періодично нагадує: ось, ми ще запустимо «Січ-2»... Але це все симулятор. Річ не тільки в списку бажань уряду, річ в реальному стані економіки. Великі економічні структури поступово розмиваються», - вважає Єрмолаєв.

За його словами, зараз в країні функціонують ще одна-дві фінансово-промислові групи, які охоплюють спектр галузей від сировини до експорту.

«Це впливає і на інформаційний, і на політичний дискурс, і на масштаб мислення, і на масштаб політиків. Влада зараз не читає і не думає. Колись критиків і прожектерів чули, їх думки враховували. Але не зараз», - каже гість програми.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Андрій Єрмолаєв розповів про те, як індивідуалізація руйнує українське суспільство.

Також він порадив українським політикам і народу налагоджувати між собою інтелектуальний діалог.