Економіст Юрій Атманюк у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи дійсно США не зацікавлені в будівництві газопроводу «Північний потік-2».

«Ось адміністрація Трампа була не зацікавлена. І адміністрація Трампа запровадила санкції проти «Північного потоку». І «Північний потік» при адміністрації Трампа не будувався понад рік. Ось це незацікавленість – це санкції і зупинка будівництва. А на п'ятий день після інавгурації Байдена – 25 січня – відновили будівництво «Північного потоку», - нагадує експерт.

За його словами, зараз «Північний потік-2» будується з темпами від 200 до 1500 метрів в день.

«Жодних санкцій немає. І дуже активними темпами йде до завершення. Там уже близько 95-97% закінчено будівництво. Тому Америка і переслідує інші цілі, а не те, що говорить. Тому що важелі є, як зупинити. І вплив на своїх партнерів по НАТО, де Америка є донором і основним фінансистом, у них теж є. Точно, як і на фінансову систему Євросоюзу, який дуже вразливий на сьогоднішній день», - говорить Атаманюк.

Економіст підкреслює, що не можна стверджувати, що США виступають проти будівництва «Північного потоку-2».

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Адже сильні країни Заходу, які виграють від «Північного потоку», це в тому числі і геополітичні союзники Сполучених Штатів Америки, геополітичні союзники на території Європи», - резюмував він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бортник розповів про значення візиту Блінкена і Нуланд для України.

Також Знай.uа повідомляв, що Чорновіл заявив, що Янукович не міг бути першою людиною в державі.