У своєму блозі політолог Руслан Бортник розповів про найцікавіші події в українській політиці та економіці минулого тижня.

Спершу Бортник повідомляє про дані кількох компаній щодо політичних рейтингів в Україні: Зеленський зі своєю партією і надалі займає передові позиції. Ситуацію з ОПЗЖ він описує як деградацію, до чого починає приєднуватися зі свого боку Порошенко. «Система в цілому знаходиться на “мінімалках”», - додає політолог.

Говорячи про новини у сфері економіки, він повідомляє про прогноз Нацбанку щодо курсу гривні. Додає, що якщо реалізується негативний сценарій розвитку української економіки, то національна валюта сягне курсу у 38 гривень за долар протягом вже 5 років.

Принагідно Бортник торкається теми відносин України з Міжнародним валютним фондом. «Зверніть увагу, як кинулись Арахамія і уряд швидко робити заявки про задоволення вимог МВФ», - каже він. Ймовірно, парламент почне працювати на умовах МВФ вже до закінчення цього сезону, тобто з середини липня. Експерт додає, що держава справді потребує цих кредитів, адже дірки у держбюджеті значні.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Бортник розповів про значення візиту Блінкена і Нуланд для України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бортник прокоментував призначення Вітренка на посаду керівника «Нафтогазу».