Не можна переоцінювати візит держсекретаря Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкена в Україну, оскільки він закінчився декларацією глибокої поваги.

Про це сказав економіст Юрій Атаманюк в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай24".

"Не можна переоцінювати візит держсекретаря до України. Тому що якби дійсно це був візит демонстрації підтримки України, демонстрації, що Україна є якимось одним із серйозних пріоритетів у зовнішній політиці Сполучених Штатів Америки, за умови, що цей візит давно анонсувався, про нього довго говорилося, очікували - то в такому випадку до цього візиту була б приурочена презентація чогось. Якоїсь інвестиції, якогось відкриття заводу. Якоїсь знакової допомоги у військовій сфері, в гуманітарній сфері. Наприклад, якийсь грант для наших студентів для навчання в Америці", - сказав Юрій Атаманюк.

Він зазначив, що могли б бути озвучені найрізноманітніші питання, а не тільки в формі декларації.

"У нас візит закінчився декларацією того, що сторони підтвердили свою глибоку повагу і взаєморозуміння. І цей візит проводився не заради України, а цей візит проводився, як робочий візит держсекретаря, який входить в курс справ", - додав Атаманюк.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів про значення візиту Блінкена і Нуланд для України.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Атаманюк заявив, що умови МВФ виставляє в інтересах свого найбільшого акціонера - США.