Чи вичерпали вже себе колишні політичні партії та чи варто Україні чекати на появу нових? Якщо так, то якими вони будуть?

На ці питання відповів філософ, політолог і керівник аналітичного центру «Софія» Андрій Єрмолаєв у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

На думку Єрмолаєва, формування нових політичних партій в Україні найближчим часом – беззаперечний факт. Водночас ці політичні утворення базуватимуться на якійсь ідеологічній основі. Ці зміни він пояснює викликами часу та війною на сході України, зокрема вона підштовхує громадськість до остаточного світоглядного визначення.

Досить довго суспільство жило, як каже Єрмолаєв, за правилами карнавалу: під масками, що ховали справжнє лице і суть. Натомість сьогодні світ ставить питання про визначення позиції ребром. Принагідно філософ конкретизує: у зовнішній політиці Україна не має справжніх союзників. «Так, у нас є партнери, які нас озброюють, - але у нас немає друзів, разом з якими ми будуємо спільне майбутнє», - зазначає він.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадуємо, Єрмолаєв розповів, як сформувати розумну еліту.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Єрмолаєв назвав ідею перезавантаження еліт зараз доволі продуктивною.