Цінова політика постачальників газу на 2021 рік виглядає так: оскільки ціни можуть лише зменшуватись, але в жодному разі не збільшуватись, то первинно їх вже виставили вищими, що мінімізує ризики.

Детальніше про цю ситуацію із ринком газу та політикою самого Нафтогазу розповіла журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій».

За словами ведучої, ситуація на газовому ринку в Україні складається не надто втішно. «Місячний тариф буде змінюватися щомісяця залежно від кон'юнктури на європейських біржах», - пояснює вона і додає, що газовий цінник в Україні все ще залежить від Європи. Загалом Завальнюк говорить про два можливі варіанти – постійна гойдалка з ціною або високий тариф, зате завжди стабільний.

Чи не першими саме Газзбути оприлюднили свої тарифи. Зокрема, журналістка називає Чернігівгаззбут, Харківвгаззбут, Київгаззбут, Львівгаззбут і Сумигаззбут. У період з 1 травня цього року і до квітня наступного ціна на газ за річним контрактом становитиме 7,99 гривень за куб. Завальнюк додає, що цей тариф стосується і місячного контракту на травень. Якщо враховувати розподіл, то кубометр обійдеться клієнтам у 9-10 гривень.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Щодо Нафтогазу, то він не поспішав виставити ціни чимскоріш. «Вивчивши ціни конкурентів, монополіст на газовому ринку “розщедрився” і опустив ціни на пару копійок», - повідомляє журналістка. Величина різниці врешті решт становитиме 3 копійки, тобто Нафтогаз за річним тарифом продаватиме газ за 7,96 гривень і це без урахування розподілу. Окрім цього, Завальнюк нагадує про анонс пакетних пропозицій, що Нафтогаз готує для побутових споживачів. Їх варто чекати вже зовсім скоро.

Нагадуємо, Завальнюк заявила, що ціни на газовому ринку стануть ярмом для українців.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, у яких випадках українці не отримають субсидію.