У програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» політичний експерт Тарас Чорновіл назвав причини свого виходу з партії «Наша Україна»: всередині все виглядало не так, як ззовні, а слова йшли у відрив із реальними діями.

«Я туди прийшов з певними, трішки завищеними надіями», - каже експерт про свій вступ у «Нашу Україну». По суті, це і стало причиною його виходу з партії пізніше, а тому він радить взагалі не формувати якихось надто високих очікувань у такій ситуації. За словами Чорновола, всередині «Нашої України» все було не так, як виглядало ззовні.

Зокрема, він згадує найближчих соратників колишнього президента України Віктора Ющенка – Черновецького та Жванія. «От слово “барига” ідеально підходить», - каже експерт про останнього. А перший конфлікт та розлом із партією у нього відбувся тоді, коли Ющенко робив усе для призначення на посаду омбудсмена Черновецького. Президент України тоді, згадує гість програми, вимагав у «Нашої України» збору необхідної кількості голосів.

Та далі він мав ще конфлікти із партією, один із них навіть особистого характеру і стосується саме Ющенка. «Я дійсно дізнався, що Ющенко мав певну причетність до переслідування і цькування мого батька, і, як виявляється - його вбивства», - розповідає Чорновіл. Але експерт також додає, що тодішній президент України не знав про це і винним як так не був.

Інший конфлікт – це розрив між словами та реальними діями. Наприклад, він згадує ситуацію зі страйком вчителів. Тоді президент заявив, що буде новий закон про освіту і будуть пільги вчителям. Але, коли Чорновіл прийшов із цим законопроєктом, фракція просто відмовилася його навіть розглядати. Пояснили це тим, що через новий закон про освіту Україна матиме ще більше боргів, а вчителі і без нього оберуть Ющенка на наступних виборах.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадуємо, Чорновіл заявив, що Янукович не міг бути першою людиною в державі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бондаренко прокоментував результати Ющенка на виборах 2010 року.