Журналістка Любов Завальнюк в програмі «Суть событий» на каналі Знай.ua розповіла про подорожчання алкоголю. Вона зазначила, що в минулому році українці на алкоголь і тютюн витратили 210 трильйонів гривень, і розповіла, який саме алкоголь подорожчає і на скільки.

«У цьому році алкоголь подорожчає на оптовому ринку і в роздрібних точках продажів. Мінекономіки вже розробили проєкт постанови про підняття вартості алкогольних напоїв. Горілка, яка коштує 89 гривень, буде підвищена в ціні до 95 гривень за 0,5 літра», - зазначила Завальнюк.

За словами журналістки, будуть підвищені ціни на всі види спиртного, включно з коньяком і бренді. Як зазначає Завальнюк, згідно з повідомленням прес-служби відомства, найменше подорожчає міцний алкоголь: ціну на горілку підвищать на 6,2%, віскі і ром – 5,9%, коньяк – 5,5%.

«Найбільше ціни виростуть на сидр, вермути і вина з додаванням рослинних і ароматичних екстрактів. Вони стануть дорожче на 8,2% і 3,4%. Минуле подорожчання алкоголю було у вересні 2018 року. На початку 2021 року зросли ціни не тільки на ігристі вина, але і на газовані винні напої», - підкреслила Завальнюк.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як зазначає ведуча, причиною подорожчання алкоголю вважають збільшення цін на сировину, енергоносії, витрати на зарплату і комплектуючі. Завальнюк підкреслила, що за 2020 рік на тютюнові та алкогольні вироби українці витратили 210 трильйонів гривень.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Завальнюк, що за рік прожитковий мінімум повинен збільшитися на 204 гривні або на 9,1%.

Раніше для Знай.ua Завальнюк розповіла, в яких випадках ви не отримаєте субсидію.