Коли закінчиться пандемія коронавірусу - це питання хвилює дуже багатьох, як в Україні, так і за її межами.

Свою відповідь на нього у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» дає доктор медичних наук, професор Катерина Амосова.

«Коли закінчиться пандемія - на це питання ні у кого немає певної відповіді. Але, по більшості прогнозів, в найближчі рік або два пандемія точно не закінчиться. Швидше за все, COVID-19, подібно до грипу, стане сезонним. На жаль», - вважає медичний експерт.

На її думку, пандемія коронавірусу принесла Україні не тільки шкоду, але і користь. Вона дозволила модифікувати національну систему охорони здоров'я, відхилитися від того жорстко ринкового шляху, який їй наказувала медична реформа. З'явилася можливість не переводити інфекційну, і не тільки, медицину в формат «гроші з пацієнта», а поставити на перше місце певну кількість ліжко-місць і готовність фінансувати їх, незалежно від того, скільки з них зараз зайнято.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

«Якщо у нашої влади вистачить мізків, то таку систему поширять на всю невідкладну екстрену допомогу. Чомусь і у нашого суспільства, і при владі ця система асоціюється тільки з машиною швидкої допомоги. Насправді це в першу чергу той стаціонар, куди вона привозить пацієнтів», - підкреслює Катерина Амосова.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, вона розповідала про нові, найбільш небезпечні штами коронавірусу.

Також Амосова пояснила, чому смерть пацієнта після вакцинації не завжди вказує на прямий причинно-наслідковий зв'язок.