Лише у разі рівномірної соціально-економічної системи в Україні ідея нової шляхти спрацює. З іншого боку, її формування вже передбачає конфліктну ситуацію. Детальніше про це розповів політолог Андрій Єрмолаєв у програмі Руслана Бізяєва «Культ Особистості».

На думку експерта, ідея української нової шляхти передбачає рівномірну та збалансовану соціально-економічну систему, у якій свою політику щодо інвестицій та преференцій держава здійснює виключно на базі консенсусу. Але це, зазначає Єрмолаєв, якраз-таки не про Україну. «Досі потрапляння, вплив на центр був тільки за рахунок якоїсь внутрішньовидової, тепер уже шляхетської боротьби», - пояснює він.

Регулярні конфлікти та суперечки між регіонами виникають через саму систему. Зараз же активно формуються нові групи впливу, нова шляхетська система. Єрмолаєв попереджає, що в разі неспроможності центру впоратися із ситуацією, неминучим буде початок доцентрових процесів знизу.

Справа об’єднання інтересів різних регіонів та шляхетських груп не така проста. «Спроби керувати зверху в такій ситуації призводять до конфліктів, які швидко політизуються», - зазначає політолог. Отже, він робить висновок, що сучасні процеси в Україні, формування нової шляхти з обмеженим центром, вже передбачаєють конфліктну ситуацію.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадуємо, Єрмолаєв пояснив, хто прийде на зміну олігархам.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Єрмолаєв розповів про провал політики примирення.