Бухгалтер, економічний експерт Юлія Глушко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» висловилася про новий податковий звіт, який ввело Міністерство фінансів України.

«Звіт новий називається 4-ДФ. Це нібито зведене «покращення для бухгалтерів»... Ми раніше здавали помісячно звіт по ЄСВ (єдиний соціальний внесок). Це вклад, який ми платимо соціально незахищеним верствам населення. Туди входять 22% або у нас є пільгові 8,41% – для людей з інвалідністю. І ми туди показували всіх тих, хто йде на пенсію за віком, людей, які вирішили в цей складний кризовий час таки народити дітей – вони у нас теж отримують соціальне забезпечення, також у нас, я вже сказала, інваліди. І цей же звіт читає фонд безробіття, він його розуміє. Ну, іноді, на жаль, з огляду на те, що корона – вмирають люди – вони теж отримують допомогу від держави», - говорить експерт.

За її словами, щоб цій людині нарахували допомогу, органи повинні бачити її фонд заробітної плати.

«Ще один звіт – квартальний – ПДФО (податок на доходи фізичних осіб). У ПДФО ми ще показували ФОПів, яким ми заплатили як фізичним особам, які самозайняті. Ми там їх теж показували по їхньому номеру. Тепер це все об'єднали! І якщо, не дай Бог, у нас один співробітник вирішив в цьому місяці захворіти, народити і скоротитися – ось це скільки разів він вирішив, стільки тепер буде рядків з його нещасним прізвищем. І тепер уявіть, що робиться по той бік екрану. Ми по цей бік не можемо нічого здати, нам видають якісь непрезентабельні помилки, які без матюків не читаються...», - сказала Глушко.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Томенко розповів, як реагують територіальні громади на земельну реформу.

Також Знай.uа повідомляв, що Єрмолаєв розповів, що буде, якщо Україна провалить політику примирення.