Кардіолог, доктор медичних наук, професор Катерина Амосова у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле?» висловилася про колективний імунітет від коронавірусу.

«Рік тому з Заходу до нас прийшла ця мантра, що ми маємо отримати колективний імунітет. А англійською мовою це herd immunity – тобто імунітет стада. Тобто стадо має бути імунне… Для того, щоб захистити всіх. Отже, працюємо над імунітетом стада, вакцинуємо швидко, і буде нам радість і світ переборе ковід. Але так не сталося», - говорить медик.

За її словами, деякі західні експерти взагалі сумніваються в тому, що досягти колективного імунітету реально. Кардіолог додала, що надія досягти його стає все більш примарною.

«Тому що цей вірус мутує – РНК-вірус дуже схильний до мутації. І серед багатьох мутацій найбільш життєздатними стають ті, які зумовлюють більш швидке розповсюдження. Тобто темпи вакцинації навіть при наявності грошей в успішних країнах відстають від ходи цього вірусу», - каже Амосова.

Вона стверджує, що Україні не слід сподіватися на колективний імунітет.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

«Взагалі нам казати про цей колективний імунітет – це взагалі смішно і сумно», - констатує професор.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Кравченко заявив, що кожна вакцина має переваги і недоліки.

Також Знай.uа повідомляв, що Кравченко пояснив, чому в Україну не завезли Pfizer.