В Україні виникають проблеми під час перевірок податку на додану вартість в бухгалтерських звітах.

Про це сказала бухгалтер Юлія Глушко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

Юлія Глушко зазначила, що минуле програмне забезпечення, за допомогою якого відправляли звіти в податкову - працювало як годинник. Його відпрацьовували п'ять років, вичищаючи попередні версії.

"Ніяких проблем - протягом години все коректно відправив. Мало того - та сторона: Пенсійний фонд, Соцстрах - вони теж все чудово, лояльно бачили. Знаєте, я не бачила проблеми на перевірках. Ми б вичитали, що на таких-то перевірках такі-то масові проблеми. У нас проблема на перевірках була через ПДВ. Була, є, і напевно - буде. Такий податок, я його називаю податок "злодій в законі". Завжди вам можуть законно заблокувати все що завгодно, ви будете два роки ходити-судитися", - сказала Глушко.

За її словами - в 80% випадків суд ухвалював рішення на користь платника податків.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"У нас коштує перевірити і знайти 100 доларів несплачених до бюджету - 1 долар 8 центів. У Польщі все погано - 56 центів. Ось, погано теж в Індії - 28 центів. Це ми так шукаємо 100 доларів, щоб залучити в бюджет", - додала бухгалтер.

Як повідомляв Знай.ua, Южаніна зазначила, що якщо розібратися зі "скрутками" ПДВ, можна отримувати до бюджету понад 60 млрд грн щорічно.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку ресторатора, підвищення податків призведе до того, що в країні не залишиться бізнесу, який буде платити.