У Канаді держава виплачує по 2000 доларів людям, які не можуть працювати через пандемію. У країні дуже сильний карантин і всі повинні залишатися вдома.

Про це розповів помічник аналітика у Федеральному суді Канади Дмитро Ільчук в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком.

"Що змінилося в Канаді. З минулого березня Канада виплачує всім людям, які платили податки, які кваліфіковані - в районі 2 тис. доларів на людину в місяць допомоги. Тобто, якщо у вас дружина, двоє дітей повнолітніх і вони працювали - то ви отримуєте близько 8 тис. Це досить велика зарплата, щоб нічого не робити і вижити... Це допомога тим, хто через те, що ковід - не може працювати, або є обмеження. Їм виплачують допомогу, вона федеральна. Ще є провінційна допомога, муніципальна", - сказав Дмитро Ільчук.

Він зазначив, що на допомогу може розраховувати людина, яка платила податки, є хорошим громадянином і не має проблем з державою. Якщо ж людина переховувалася від сплати податків - вона нічого не отримає.

"Тут дуже сильний карантин. На даний момент у нас вже другий карантин, називається stay home order. Тобто, всі повинні залишатися вдома, все закрито, дуже суворо. Але тим не менш, йде вакцинація повним ходом... Сподіваються відкритися до кінця літа, коли всі провакцинуються", - додав Ільчук.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

За його словами, малий бізнес отримує гранти до 20 тис. доларів в квартал. Також для нього організовують вебінари і консультації.

"Я бачу, що робиться державою на рівні провінції або міста - це шикарно. Якби ми отримали в Україні хоча б одну десяту того, що роблять тут - ми б, напевно, перегнали б Польщу", - підкреслив Дмитро Ільчук.

Як повідомляв Знай.ua, життя українців в Канаді: Ільчук розповів про ставлення влади до діаспори.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Ільчук зазначив, що канадці дуже приязно ставляться до іммігрантів і намагаються чогось у них навчитися.