Про проблеми, які виникли із введенням в дію нових правил оподаткування та звітності за наказом №73 Мінфіну, активісти ФОП інформували народних депутатів, чиновників, але безрезультатно. Про це каже підприємниця Юлія Глушко в програмі Юрія Романенка «Романенко Бесіди». Зокрема, мова йде про пробуксовку механізму складання та надсилання бухгалтерських звітів за новими правилами.

«Ми розгорнули інформаційну кампанію у фейсбуці, писали депутатам, і в податковий комітет. Ми показували цю проблему, починаючи з першого квітня. Відповіді не було. Вчора 2000 людей прокоментували, що дійсно, є проблема. Але режисер-постановник хто? Данило Олександрович (голова комітету ВР з питань фінансів Данило Гетманцев - Ред.). У Данила Олександровича якась версія мовчазна. Я до нього зверталася, але, ймовірно, у нього немає цієї проблеми», - каже Глушко.

Вона вважає, що в цей складний і кризовий для підприємців час необхідно пом'якшити покарання через невчасність подачі звітних документів.

«Ми просимо скасувати перевірки на цей період, і не нараховувати штрафні санкції при планових і непланових перевірках, бо звіт недопрацьований, не протестований, і зараз видає божевільні помилки. Ми поняття не маємо, що по той бік, що бачить ДФС. Ми бачимо у себе маразм. Можливо, вони теж у себе бачать маразм. Але хочеться вірити в диво», - каже Глушко.

Вона підкреслює: підтримка від депутатів є, але найголовніша людина, яка здатна врегулювати питання, поки що відповіді не дає.

Популярні новини зараз
Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, доведені до відчаю податковими експериментами Гетьманцева, ФОПи спробували прорватися до Ентоні Блінкіна.

Як повідомляв портал Знай.uа, світовий досвід доводить: підвищення податків і закручування гайок ніколи не приносить більше грошей до бюджету – Магда.