Журналіст, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко в своєму блозі прокоментував ситуацію, яка склалася між центральною владою та мером Києва Віталієм Кличком.

«Стало відомо, що прокуратура проводить обшуки у Кличка, в КМДА, у кума Кличка Артура Палатного. І це дуже цікавий сюжет, оскільки він характеризує, скажімо так, ось цей ось стан війни з усіма, війни проти всіх, в яку втягується Зеленський і його команда. Дуже небезпечний стан, про який я говорив і говорю, і буду говорити протягом останніх і наступних місяців», - сказав журналіст.

Романенко розповів, чому Зеленський і його команда змінили ставлення до Кличка.

«З Кличком Зеленський тримав показовий нейтралітет, хоча, як вони могли, вони на Кличка тиснули. То з вакциною – не давали йому завезти вакцини, то там на відкритті всяких прапорів, то навіть ось на 9 травня – хто там відкриває, віддає пам'ять загиблим у Другій світовій війні... Ось такі дрібні речі характеризують відношення в Офісі президента до Кличка як до конкурента, тому що на нього дивляться саме ось з цієї позиції, що Кличко може піти на президентську кампанію і буде конкурентом Зеленського», - каже блогер.

Також він розповів, як на цю ситуацію вплинув приїзд держсекретаря США Ентоні Блінкена і його помічниці з політичних питань Вікторії Нуланд.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«І ці підозри, звичайно ж, підтвердилися приїздом Блінкена до Києва, який був минулого тижня – 5-6 травня. І зустріччю Блінкена не тільки з командою Зеленського, з самим Зеленським, з численними «соросятами», а й безпосередньо з самим Кличком. Причому крім Блінкена з Кличком говорила і Нуланд», - нагадує журналіст.

За його інформацією, ця розмова була «досить серйозною».

«Піднімалися важливі питання про взаємодію Кличка з Офісом президента, з командою президента... Блінкен поділився своїми побоюваннями з приводу того, що команда Зеленського йде шляхом «попередніків», тобто корупціонізується. Коротше кажучи, щодо Кличка американці показали високий рівень оцінки його потенціалу, назвемо це так. І тому, звичайно ж, це не могло не викликати чергову хвилю ревнощів, заздрості з боку Офісу президента. І ця атака, ось яку ми бачимо сьогодні, судячи з усього, перш за все пов'язана з тим, як купірувати Кличка, не дати йому можливості вийти на цю траєкторію, яка виводить його в президентську кампанію», - стверджує Романенко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Ялі розповів про значення промови Путіна на Федеральних зборах.

Також Знай.uа повідомляв, що Бортник розповів про значення візиту Блінкена і Нуланд для України.