Самі українці не в змозі сьогодні купити свою же українську землю, отже, відкритий ринок землі – це радше приваблива пропозиція для іноземців.

Так сказав Андрій Пелюховський, голова ГО «Захист і допомога» та голова партії «Сила нації», у програмі політолога Руслана Бізяєва «Культ Особистості».

Пелюховський пояснює, що іноземці куплять не просто землю, але й усе, що в ній. І це, на його думку, найгірше в ситуації із відкриттям ринку землі, водночас клани українських олігархів у цій ситуації все вже поділили між собою і про все домовились.

«Я дивуюся політикам, що йдуть у владу, тому що вони йдуть на риториці обіцянок, риториці брехні - це ні для кого не секрет», - зазначає експерт. Він каже, що влада сама собі же суперечить: обіцяє створити робочі місця та підняти економіку, але на ділі лише займається вигідним для себе роздаванням стратегічних держпідприємств.

На думку Пелюховського, у цій ситуації все, що робить влада, так це показує лише власну некомпетентність. «Прийде інвестор і наведе порядок, а що вам заважає це зробити - організувати робочі місця, виробництво?», - справедливо запитує він.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Експерт робить висновок, що Україні вже давно прийшов час змінити свою економічну стратегію: виходити на міжнародний ринок не із сировиною, а з продукцією. Водночас продаж землі – це остаточно і назавжди. Пелюховський зазначає, що землю пізніше не вдасться повернути чи замінити, як, наприклад, завод.

Нагадуємо, Томенко розповів, як реагують територіальні громади на земельну реформу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Шевченко розповів про наслідки відкриття вільного ринку землі.