Український політичний оглядач, бізнесмен і блогер Руслан Бізяєв у програмі Дмитра Снєгирьова «Политика наизнанку» заявив, що позиція Туреччини щодо Криму концептуально не змінюється протягом 6 років.

«Туреччина намагається балансувати між інтересами України і Росії в цьому питанні. Тому що Туреччині цікава співпраця, в першу чергу в економічній сфері, як з Україною, так і з Росією. Але зайняти чиюсь однозначну позицію Туреччина не може в тому числі і з економічних причин. Для того, щоб турецька економіка розвивалася, їй необхідно отримати максимально комфортний доступ на три ринки: це Сполучені Штати Америки, це Євросоюз (в першу чергу Німеччина) і це Російська Федерація», - говорить експерт.

Він нагадав, що після інциденту зі збитим Су-24 в першу чергу були заморожені всі економічні відносини між Туреччиною і РФ, а вже потім настала політична криза.

«І розморожування цього конфлікту йшло точно по такій же пропорції: спочатку був розморожений все-таки економічний блок, а потім блок політичний. Політичний блок в даному випадку був надбудовою над блоком економічним. Тому що якби не збігалися спільні економічні інтереси, не було взаємовигідного розуміння з економічних питань, то, я думаю, політика не змогла б в даному випадку зіграти першу скрипку», - сказав Бізяєв.

За його словами, позиція Туреччини зараз полягає в тому, щоб максимально швидко і комфортно розвивати відносини з Україною.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

«Це в першу чергу військово-промисловий комплекс, це туризм, це взаємовигідне зняття будь-яких бар'єрів на шляху просування наших товарів обопільних на ринок Туреччини, на ринок України», - розповів оглядач.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Загородній пояснив, чому приватизувати «Укрзалізницю» не можна.

Також Знай.uа повідомляв, що Лапін заявив, що РФ шантажує не лише Україну, а й Європу.