Політичний експерт Олександр Мусієнко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, коли закінчиться війна на сході України.

«Ми, звичайно ж, можемо надіти рожеві окуляри і сказати, як деякі представники нашої влади, що у нас в принципі і деескалація, і перемир'я... Але, на жаль, ситуація на фронті говорить про зворотне. Тому якщо ми зробимо певні кроки, спрямовані до перемир'я, то, я думаю, що протягом цього і наступного року це в принципі реально. Навіть до кінця цього року реалістично досягти», - стверджує експерт.

За його словами, зниження напруги на Донбасі, про яке говорить українська влада, насправді немає.

«Якщо подивитися на останні кілька місяців – то там тільки ескалація відбувається час від часу. Так, нехай не на всіх ділянках. Так, нехай не так інтенсивно, як було кілька років тому. Але тим не менше це відбувається. І говорити про те, що там є перемир'я і тільки порушення на певних ділянках – це допустимо. Але сказати про те, що там взагалі перемир'я і деескалація і все добре – ні», - заявив Мусієнко.

Він зазначає, що в подальшому ситуація не зміниться, тому що російські війська і підтримувані РФ формування продовжують війну.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

«Якщо ми хочемо дійсно перемир'я і режиму тиші, то треба створити демілітаризовану зону обов'язково (або так звану сіру зону). Там повинен бути якийсь миротворчий контингент в різних конфігураціях. Але для цього треба провести розведення сторін. Тому що по-іншому забезпечити якимось чином це дуже важко. Воно може ось так от тривати роками», - резюмував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Смешко порадив збільшити повноваження окремих міст для функціонування демократії.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Толкачов пояснив, чому не можна спотворювати історію на догоду владі.