У сьогоднішньому випуску свого блогу «Тарас Загородній говорить» його ведучий – політолог Тарас Загородній міркує про те, чому Росія різко знизила напруження свого військового тиску на Україну і не робить ніяких дій щодо нашої країни.

Причин, швидше за все, тут кілька, говорить він.

«Росія вирішила свої питання, в першу чергу, стратегічні, пов'язані з виходом Байдена на переговори, і визнання за собою якогось права впливати на нашу територію», - аналізує експерт.

По-друге, продовжує він, швидше за все, вирішено стратегічне питання, пов'язане з добудовою «Північного потоку». Не обійшлося в цій ситуації й без військової складової.

«По-третє, Росія подивилася на реакцію наших військових, як буде відбуватися реакція на можливий наступ. Вони подивилися, зафіксували, зробили висновки, в тому числі по своїй військовій машині. Ми повинні розуміти, що питання постачання води до Криму не вирішене. Це для них технічно важливо. Багато питань, які вони пов'язують, в першу чергу, з безпекою, - вони теж не вирішені. А Україна все ж таки залишається об'єктом можливої ​​атаки для Росії», - розповідає Загородній.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Відповідаючи на запитання про те, які сигнали отримала Україна в цій історії, політолог зазначає: «Я думаю, що у нас є невеликий перепочинок, пов'язана з побудовою «Північного потоку», а це десь до осені. Тому що Росія нікуди не поділася, вона вирішує свої питання в нашій країні. Питання: як ми захищаємо себе і як вирішуємо свої питання?».

Нагадаємо, Військові угрупування РФ на кордоні: Снєгирьов розповів, як різняться їхні підрахунки.

Раніше Знай.uа повідомляв про можливе вторгнення РФ: вони камікадзе?